İçeriğe geç

Pumpum Çorbası Nerede Yenir

Pumpum çorbası nerede meşhur?

Pumpum çorbası, yöresel yemek çeşitliliğinin çok olduğu Zonguldak mutfağının en çok hazırlanan lezzetlerinden biridir. Mısır unu, su, süt, tuz, karabiber, tereyağı, ekmek ve sucuk ile hazırlanan bu lezzet, isteğe göre pastırma veya kavrulmuş kıyma ile de servis edilmektedir.

Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?

Bartın’ın en özgün yemeklerinden biri olan pirinç mantısı, klasik mantıdan farklı olarak hamuruna pirinç eklenerek hazırlanıyor. Kavrulmuş pirinçten yapılan, elle açılan hamurun içine doldurulup pişirilen mantı, sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.

Bartın’ın neyi meşhur pum pum çorbası?

Bartın yöresine ait olan Pumpum çorbasının hazırlanışı oldukça kolaydır. Ana malzemeleri kavrulmuş buğday ve mısır unu olan bu yemek bazı yörelerde nişasta ile yapılır. İçinde kullanılan kızarmış et protein ve demir açısından oldukça zengindir.

Amasra’nın neyi meşhur yiyecek?

Amasra’da ne yenir? Amasra salatası bölgenin simgelerinden biri ve Karadeniz bölgesinin kendine has lezzetlerinden biridir. … Sabun otu ekmeği. Amasra sabun otu ekmeği Karadeniz bölgesinin kendine has lezzetlerinden biridir. …Amasra deniz ürünleri. … Bartın mantısı … Yumurta şiş.

Pum pum çorbası hangi yöreye ait?

Pumpum Çorbası – Bartın Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine dökün.

Zonguldak’ın en meşhur yemeği nedir?

Zonguldak’ın meşhur yemeklerinden biri olan tirit, bölgede özellikle bayramlarda, festivallerde ve benzeri özel günlerde yapılmaktadır. Oldukça doyurucu ve iştah açıcı bir yemek olan tirit, Zonguldak tatilinizde mutlaka denemeniz gereken özel yemeklerden biridir.

Bartının hangi tatlısı meşhur?

Halişka tatlısı iki farklı şekilde hazırlanır. Abdipaşa ilçesinde sütle yenirken, Ulus ilçesinde üzerine pekmez ve tereyağı dökülerek yenir. Bu iki farklı yapım Bartın halkı tarafından yaygın olarak bilinmektedir. Bartın ilinin Ulus ilçesinde Halişka’ya Malak çorbası da denildiği görülmüştür.

Bartın’da ne yiyebilirim?

Bartın’a özgü yemekler arasında pum-pum çorbası, Amasra salatası, şap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pilavlı mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, Amasra pidesi, kırk katlı börek gibi birçok lezzet yer alıyor.

Bartın denince akla ne gelir?

Doğal ve tarihi pek çok güzelliğe sahip olan Bartın’da gezilecek en önemli yerlerden bazıları; Güzelcehisar, İnkumu Plajı, Göldere Şelalesi, Bartın Şehir Hamamı, Amasra Hamamı, Yeraltı Çarşısı, Hisarkale Mahzenleri, Amasra Kalesi, Taşhan, Tekkeönü Kalesi.

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Pumpum çorbası nasıl hazırlanır? Tencereye su ve mısır unu ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın. Kavurmayı tavada 2-3 dakika kızartın, kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyin ve karıştırın. Tuz ekleyin, tereyağı ve kırmızı biberi ekleyin ve çorbanın üzerine dökün. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Pırtike çorbası nereye ait?

Pırtike çorbası (Siirt yöresinden)11 Ocak 2016

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci güçlendirir. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Bartın neyi ile ünlü?

Bartın’ın meşhur yöresel yemekleri arasında pumpum çorbası, yumurtalı isot, amasra salatası, pirinç mantısı ve etli ayva yer alır. Bartın, el sanatları ürünleri ve yöresel lezzetleriyle ünlüdür. El sanatları ürünleri de sevdikleriniz için Bartın’dan alabileceğiniz hediyelik eşyalar arasındadır.

Amasra’dan hediyelik ne alınır?

Doğallığa ve el sanatlarına değer verenler Amasra’dan dönüşte hediyelik eşya alışverişini burada yapmayı tercih ediyor. Baharatlık, tuzluk, bardak altlığı, peçetelik gibi bölgede üretilen mutfak gereçlerinin yanı sıra kalemlikler, anahtarlıklar, masaj aletleri ve şimşir kaşıklar da en sık satın alınan hediyelik eşyalar arasında yer alıyor.

Amasya’da ne yenir?

Amasya’nın meşhur yemekleri: Kabak kabuğu pilavı, Amasya sarması, Eli-Boğuründe, Bakla dolması, Hafif çorba, Patlıcan pilavı, Karnı dolması, Kıyma çorbası. Daha fazla ürün…

Yüksük çorbası hangi şehrin?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Mantı da içine konularak nohutla pişirilir.

Zonguldak Ereğli’nin neyi meşhur?

Karadeniz Ereğli’de; Osmanlı çileklerinden reçel yapılarak çileklerin yaşatılması önemlidir. Bir diğer ünlü şey ise ipek kumaştır. Batı Karadeniz bölgesinde bir zamanlar tarım ürünü olan ketenin liflerinden yapılır. Antik çağlarda yelken bezleri ve ketenden yapılan tekstilleriyle ünlü Karadeniz Ereğli.

Pumpum nerenin?

Bu sayımızda sizlere Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını pişerken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasının tarifini tanıtmak istiyoruz.

Bartın’ın neyi ünlü?

Bartın’a özgü yemekler arasında pum-pum çorbası, Amasra salatası, şap köfte, yumurtalı isbut, kabak burma, pilavlı mantı, tavuklu köy böreği, gıcır, zırva, halişka, deli oğlan sarığı, Amasra pidesi, kırk katlı börek gibi birçok lezzet yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort