İçeriğe geç

Bilemek Ne Demek Tdk

Bileyleme ne demek?

Bu, kesme kenarının tüm uzunluğunun aynı hassasiyete sahip olması için kırıkları ve çentikleri gidermek ve eğrilikleri düzeltmek amacıyla aşındırıcı bir yüzeye sürtme işlemidir.

Dişi bilemek ne demek?

AÇIKLAMA “Dişlerini bilemek” AÇIKLAMA: İntikam almak, kötülük yapmak için fırsat beklemek; Bir tavır alarak öfkesini gösterir: “Bana karşı kin beslediği görünüşünden belli oluyor.”

Bilenmek ne demek TDK?

Eylem. [2] Bir göreve yoğun bir şekilde hazırlanmak, konsantre olmak. [3] Hırslı olmak, aşırı istemek.

Güdmek ne demek TDK?

Özet Türkçe motivasyon kelimesi “herden” fiilinden türemiştir. Motivasyon, bir kişiyi motive eden veya düşündüren temel nedendir.

Bileme taşı mı masat mı?

Masa testeresi, genellikle bileme taşı veya bileme taşı olarak da adlandırılan, bıçakların keskinliğini artırmak için kullanılan sert ve pürüzsüz bir yüzeydir.

Bileyen ne demek?

Geçişli f. (Eski Türkçe’den beri kullanılır) Kesici bir aleti bilemek için: Bıçağımı kara taşla keskinleştiririm (Mehmet E. Yurdakul). ► “Keskinleştirmek” fiiliyle deyim: Dişleri keskinleştirmek.

Diş bilemek deyiminin hikayesi nedir?

Dişleri bilemek bir deyimdir; Şimşek ağacından testere, aşığın intikam almak için bir fırsat beklediği anlamına gelir. “Testere, şimşek ağacının aşığın büyüklüğüne benzemeye çalıştığını duyduğunda; onların neslini yok etmek için dişlerini biledi.” 6 Haziran 2019

Bıçak bileme ne demek?

Bıçak Bileme Taşı Nasıl Kullanılır? Kör bıçakları bilemek veya bıçakları keskin tutmak için idealdir. Bir bıçağı bileme taşıyla bilerken, taşın dokusundaki tanecik ve sertliği önemlidir. Tanecik ne kadar ince olursa, bıçak eğrileri o kadar iyi cilalanır ve bıçak o kadar keskin olur.

Diş bilenir mi?

Diş gıcırdatma, deforme olmuş ve uzamış dişleri düzeltmek için yapılan bir uygulamadır. Çarpık görünen dişlere estetik bir görünüm kazandırmak için deneyimli diş hekimleri ve sağlıklı bir diş merkezi bu prosedürün başarılı olmasına yardımcı olur.

Benimse ne demek?

Türkçe “evlat edinmek” kelimesi “ben” zamirinden türemiştir. Dil devriminden sonra literatüre giren bu kelime, bir şeyi kendime yakın bulmak, içselleştirmek ve alışmak anlamına gelir. İnsanlar kolayca uyum sağlayabildikleri yerleri veya kolayca iletişim kurabildikleri insanları çabuk benimserler.

Belam ne demek TDK?

Belam kelimesi hem günlük kullanımda hem de TDK sözlüğünde kötülük getiren kişi anlamında kullanılır. Gerçeğin yerine yalan ve kıskançlık kullanmaya öfke denir.

Buğz ne demek TDK?

Buğz kelimesinin sözlük anlamı nefrettir. Bu kelime kötülüğü unutmamak ve düşmanlık beslemek anlamında da kullanılır. Kelimenin fiil hali ise nefrettir.

Müjgen ne demek?

(ﻣﮋﮔﺎﻥ) i. (Farsça muje “kirpik”in çoğulu mujegān > mujgān) [Tekil olarak da kullanılır] Kirpikler, kirpikler: Bazen tîr-i müjgân / Mâsr-ı dilde adini ol mâh-ı Ken’ân’ın akciğerlerinde Zahmini’ye bakınız. bkz. (Leskofçalı Gālib).

Kar gütmek ne demek?

Kâr peşinde koşmak, şirketin bencil davranmasını ve maliyetleri kısmak, israfı azaltmak, versiyonu artırmak, bileşimi değiştirmek, ürüne yeni kullanıcılar veya uygulama alanları bulmak, ürünü mükemmelleştirerek vazgeçilmez kılmak gibi kârı artırmaya yönelik çabalar göstermesini gerektirir.

Hatır gütmek ne demek?

(Bir şeye veya birine) bakmak: Gönlüne hoş gelen birine saygı göstermek, gönlünü sevindirmek: Genç ve orta yaşlı diğer teyzeler ise, fakirlere bakmakta ve yoksulları gözetmede yarışan nazik, güler yüzlü, cömert insanlardı. Onlar insanlardı (Sâmiha Ayverdi).

Bileşimli ne demek?

bir araya gelerek oluşan, birleşmeyle elde edilen.

Biliğim ne demek?

Günlük yaşamda ortaya çıkan teknik, ekonomik, sosyal ve bilimsel bilgi birikimi; kısacası insana ait tüm verilerin belirli bir sistematik içinde, mantık süzgeçlerinden geçirilerek, elektronik ortamda, özellikle bilgisayarlar aracılığıyla işlenmesine odaklanan bir bilim dalıdır.

Bileyici nedir?

Bir takım ve kesici bileme makinesi, freze bıçaklarının, matkapların, raybaların ve diğer endüstrilerde kullanılan çeşitli kesici takımların kesici kenarlarını keskinleştiren bir makine türüdür. Bu makine, kesici takımların kesici kenarlarında hassas bileme çalışması yapmak üzere tasarlanmıştır.

Bilvesile ne demek TDK?

(ﺑﺎﻟﻮﺳﻴﻠﻪ) sıf. (Ar. harp-i cer bi-, harp-i tariff el- ve vesіle ile bi’l-vesіle) Bu arada, bu arada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort