İçeriğe geç

Patentin Diğer Ismi Nedir

Patentin diğer adı nedir?

Patent kelimesinin 12 harfli cevabı bir buluş belgesidir.

Patentin Türkçesi nedir?

Kelime anlamı “icat belgesi” olan patent, icatların üretilmesi, kullanılması, satılması veya ithal edilmesi haklarını koruyan resmi bir belgedir.

Patenti ne anlama gelir?

Patent, ürüne veya mucidi satış, pazarlama, çoğaltma ve benzer bir ürünün üretimi gibi alanlarda ayrıcalıklar sağlayan resmi bir belge ve unvandır. Makineler, araçlar, cihazlar, kimyasal bileşikler ve işlemler ve her türlü üretim yöntemi patent koruması kapsamına girer.

Patentini ne demek TDK?

👉🏻 Patent Fransızcadan Türkçeye çevrilmiştir. 👉🏻 TDK’ya göre patent kelimesi şu anlama gelir: *Buluş belgesi. *Uyrukluğunuzu kanıtlayan belge.

Tıp dilinde patent ne demek?

Patent duktus arteriosus (PDA), doğuştan gelen bir kalp hastalığıdır. Kalpten gelen iki büyük atardamar (aort ve pulmoner atardamar) arasındaki açıklık (duktus arteriosus), normalde rahimde açıktır ve doğumdan sonra kapatılması gerekirken, doğumdan sonra kapanmaz ve açık kalır (patent) (aşağıdaki resim).

Patent isim nedir?

Bir isim patenti aslında bir marka tescilidir. Ancak, buna isim patenti diyenler de vardır. İsim patentleri, sembolleri, isimleri, tasarımları veya uygulama aşamalarını korumak için resmi önlemlerdir. İsim patenti halk arasında isim hakkı, isim telif hakkı, isim tescili, marka tescili olarak bilinir.

Patent çeşitleri nelerdir?

Patent türleri1 Ne tür patentler vardır?2 Ürün patenti.3 Proses patenti.4 İncelemeli patent.

Patent ne demek 2. sınıf?

Patent, bir buluşa ilişkin ürünün üretim, kullanım, satış hakkının ve tüm koruyucu haklarının bir kişi veya firmaya ait olduğunu hukuki ve somut olarak gösteren belgedir.

Patent yabancı dilde ne demek?

İngilizce-Türkçe çeviri İsim patenti, buluş patenti. İsim ayrıcalıklı buluş, patentli buluş. İsim ayrıcalıkları, ayrıcalıklar, özel haklar veren resmi belge.

Patentin sembolü nedir?

Tescilli marka (™ veya ®), ticaret ve marka hukukundan gelen bir terimdir ve ticari bir ürünü diğer benzer ürünlerden ayıran bir işaret veya özelliği ifade eder.

Patenti kimin?

Türk Patent ve Marka Kurumu, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı, özel bütçeli, bağımsız bir tüzel kişiliktir.

Patenti kim alır?

Patent almak için, buluş sahibi kişi veya şirket bir başvuruda bulunmalıdır. Başvurudan sonra, Türk Patent ve Marka Kurumu buluşu araştırmaya başlar. Araştırma, buluşun türüne ve özelliklerine göre değişebilir.

Orjinal Türkçe karşılığı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre orijinal kelimesi “orijinal, fabrikasyon ve taklit olmayan ekipman, otantik, alışılmışın dışında, şaşırtıcı” anlamına gelir. Orijinal Fransızca kelimeden Türkçe’ye çevrilmiş bir kelimedir.

Patent nedir cümle?

Patent, bir buluşu yetkisiz kopyalama, kullanım, yeniden üretim veya satıştan koruyan bir fikri mülkiyet hakkıdır. Patentler yeni ve faydalı süreçleri, makineleri, üretilen ürünleri, malzeme bileşimlerini, tasarımları veya bunlara yönelik iyileştirmeleri kapsayabilir.

Patentini aldı ne demek?

Patent hakkı nedir? Patent hakkı; mucit veya ürün sahibinin, ürünü belirli bir süre üretme, dağıtma veya ithal etme hakkıdır. Bu hakları yasal olarak koruyan resmi kurumdan alınan belgeye patent denir.

Patent çeşitleri nelerdir?

Patent türleri1 Ne tür patentler vardır?2 Ürün patenti.3 Proses patenti.4 İncelemeli patent.

Bir ürünün patentini almak ne demek?

Patent, mucide, buluş kapsamındaki ürünü belirli bir süre boyunca üretme, kullanma, satma veya ithal etme hakkı veren bir belgedir. İcat edilen hemen hemen her şey patent korumasına tabidir.

Patentin sembolü nedir?

Tescilli marka (™ veya ®), ticaret ve marka hukukundan gelen bir terimdir ve ticari bir ürünü diğer benzer ürünlerden ayıran bir işaret veya özelliği ifade eder.

Patenti hangi kurum veriyor?

Türk Patent ve Marka Kurumunun Görevleri: Patent, faydalı model, marka, coğrafi işaret, geleneksel ürün adı, tasarım ve entegre devre topografyalarının ilgili yasal hükümlere uygun olarak tescilini ve bu hakların korunmasını yürütür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort