İçeriğe geç

Tcdd Sosyal Paket Nedir

Trene kimler ücretsiz binebilir?

Ücret indirimleri. Çocuklar %50: 7-12 yaş arası çocuklara uygulanır. (0-6 yaş arası (73 ay altı) çocuklar ayrı bir koltuk gerekmediği sürece ücretsiz seyahat edebilirler.) 60-64 yaş arası yolcular %15: 60-64 yaş arası yolculara uygulanır.

TCDD abonman kart ne kadar?

FİYATLAR VE KART KULLANIM KURALLARI FİYAT GRUPLARI (ÜCRET GRUPLARI) TAM AYLIK ABONELİK (AYLIK KART) 15 – 21 İSTASYON (İSTASYONLAR)₺29.69222 – 28 İSTASYON (İSTASYONLAR)₺34.24329 – 35 İSTASYON (İSTASYONLAR)₺39. 99336 – 43 İSTASYON₺44.2742 daha fazla hat

Hızlı tren kimlere indirimli?

İndirimler: Gidiş-dönüş bilet alanlara %15,7, 12-12 yaş arası çocuklara %50,1, 26-15,6 yaş arası gençlere %15,6, 60 yaş ve üzeri yolculara %15,65, 60 yaş üstü yolculara %50.

TCDD gidiş dönüş indirimi kalktı mı?

TCDD gidiş-dönüş biletlerde indirim uygulamasını durdurdu! Durumu kuruma bildirdiğimde kurum 1 Haziran 2022 tarihi itibariyle uygulamayı durdurduğumuza dair açıklama yaptı.

YHT kadın erkek yan yana oturabilir mi?

YHT’de (hızlı tren) bir kadın yolcu ile bir yabancı erkeğin yan yana oturmasına izin veriliyor.

Trende öğrenci indirimi var mı?

YHT uçuşlarında farklı indirim türleri bulunmaktadır. Bu indirim türleri şunlardır: Aynı istasyonlar arasındaki gidiş-dönüş uçuşlarda %15 indirim uygulanmaktadır. Yolcularımız isterlerse yolculukları için farklı trenleri seçebilirler. 13-26 yaş aralığındaki gençlere %20 gençlik indirimi uygulanmaktadır.

Abonman trende geçerli mi?

Abonelik paketi Paket, aynı gün içinde ilgili tren tipi ve lokasyonunda gidiş-dönüş yolculuğu için geçerlidir.

Tcdd abonman nereden alınır?

Abonelik işlemlerinizi istasyon ve tren garlarındaki stantlarımızdan gerçekleştirebilirsiniz.

Tcdd genç tarife nedir?

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, 13-26 yaş aralığındaki gençlerimize özel TCDD Taşımacılık Gençlik Tarifesi ile YHT, ana hat ve bölgesel trenlerde yüzde 15 indirimle seyahat ediyor.

Emeklilere YHT indirimi var mı?

60-64 yaş arası yolcular için %15 oranında ücret indirimi: 60-64 yaş arası yolcular için geçerlidir. 65 yaş ve üzeri yolcular için: %50: 65 yaş ve üzeri yolcular YHT ve Ana Hat trenlerinden faydalanabilir.

TCDD öğretmen indirimi ne kadar?

TCDD Taşımacılık yıl boyunca öğretmenlerimize tüm tren yolculuklarında genellikle yüzde 15 indirim uyguladı. “Bu indirim oranı 24-30 Kasım tarihleri ​​arasında yüksek hızlı trenlerimizde (YHT) ve uzun mesafeli trenlerimizde öğretmenlerimize yüzde 50 oranında uygulanacaktır” dedi.

YHT engellilere ücretsiz mi?

Engellilik derecesi yüzde 40 veya daha fazla olan yolcular ücretsiz seyahat ediyor; engellilik derecesi yüzde 50 veya daha fazla olan ağır engelli yolcular kendileri ve refakatçileriyle birlikte ücretsiz seyahat ediyor. Son 9 yılda 7 milyon engelli yolcu ekspres, ana ve bölgesel trenlerde seyahat etti.

Tren kaç yaş ücretsiz?

4.

Hızlı tren abonelik kaç TL?

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 30 günlük hızlı tren (YHT) abonman bilet ücretlerini artırdı. Eskişehir-Ankara hattında çalışanların ve öğrencilerin tercih ettiği 30 günlük abonman bilet ücreti 480 TL’den 1687 TL’ye çıkarıldı.

Gidiş dönüş tren bileti kaç gün geçerli?

Daha önce oluşturulan açık biletlerin geçerlilik süresi 180 gün olarak kalır ve kural değişikliğinden sonraki açık biletler için de geçerlidir. Yeni düzenlemeye göre, hareket günü veya öncesinde yapılan bilet değişikliklerinde yüzde 10 indirim uygulanacaktır.

18 yaş altı tek başına trene binebilir mi?

Çocuklar, trende kendilerine ait bir koltuk gerektirmedikleri takdirde trenlerde ücretsiz seyahat edebilirler. g) 2 ile 12 yaş arasındaki çocuklar, en az 18 yaşında olan bir ebeveyn veya veli eşliğinde seyahat edebilirler.

Ücretsiz seyahat kartı kimlere verilir?

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve 12 Temmuz 2013 tarihli 4736 sayılı Kanunda yapılan değişiklikle getirilen şehit yakınları, gaziler, gazi yakınları, engelli ve özürlüler ile Devlet Sporcusu unvanına sahip kişilere yönelik ücretsiz seyahat uygulaması Türkiye genelinde uygulanmaktadır.

Trende emeklilere indirim var mı?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 Emekli Yılı kapsamında emeklilere bakanlık trenlerinde yüzde 10 indirim uygulanacağını, bayram tatillerinde ek hızlı tren seferleri yapılacağını duyurdu.

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kalktı mı?

Alınan karar kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların artık ücretsiz otobüs seyahati yapamayacağını belirten Başkan Öztürk, “15 Ekim 2023’ten sonra bu vatandaşlarımızın otobüslerde ücretsiz seyahat etmelerine izin vermeyeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort