İçeriğe geç

Yoncanın Hızlı Büyümesi Için Ne Yapmalı

Yonca en çok hangi gübreyi sever?

Yonca, topraktan büyük miktarda besin çıkaran bir bitkidir. Genellikle, toprak işleme sırasında günde 50-60 kg alfalfa DAP gübresi uygulanır. Ayrıca, her biçme işleminden sonra hektar başına 8-10 kg amonyum nitrat uygulanmalı ve sulama yapılmalıdır.

Yonca verimini artırmak için ne yapmalı?

Yonca için çok önemli olan sulama dönemi: Tohumların ekilmesinden üç gün sonra sulama başlar ve ilk filizler çıkana kadar toprak iki günde bir sulanır. Hasada kadar toplamda 5-6 kez sulama yapılmalıdır. Ayrıca yoncanın biçilmeden bir hafta önce ve sonra sulanması gerekir.

Yonca nasıl büyür?

Yonca kuru ve yarı kuru iklimler için bir bitkidir. Uzun büyüme mevsimi, hızlı büyümesi ve yoncanın yılda bir kereden fazla hasat edilmesi nedeniyle su gereksinimleri diğer mahsullerden daha yüksektir. Yonca esas olarak ot üretimi için kullanılır. Alfalfa otu %17-18 ham protein içerir.

Yonca neyi sever?

Toprak gereksinimleri Yonca, tınlı, hafif kumlu ve yeterince kireçli topraklarda daha iyi büyür. Kökler büyük bir derinliğe sahip olduğundan, toprak tabakası da derin olmalıdır. Ancak, yerde durgun su varsa, bitki kökleri çürüyebilir.

Yoncaya kaç günde bir su verilir?

Genel olarak, yoncanın iki kez sulanması önerilir, bir hafta önce ve bir hafta sonra. Özellikle ilk birkaç yılda yonca daha fazla suya ihtiyaç duyar. Yonca bitkileri sel veya yağmurlama sistemleri kullanılarak sulanabilir. Ancak, sel sulama toprağın iyi düzleştirilmesini gerektirir.

Yoncaya kükürt atılır mı?

Öte yandan, çok asidik veya alkali olan topraklar yoncanın incelmesine yol açar. Bu nedenle, alkali ve yüksek pH değerine sahip kireçli topraklara kükürt, asidik topraklara ise kireç uygulanmalıdır.

En iyi yonca tohumu hangisi?

Yüksek Kaliteli Yonca Tohumu Seçenekleri Kaplamasız yonca tohumu, mevcut en doğal ve işlenmemiş seçeneklerden biridir. Mikro yonca tohumları kuraklığa dayanıklılıklarıyla bilindiklerinden faydalıdır. Çim yoncası tohumu çeşitleri, daha az su ve bakımla tüm yıl boyunca yemyeşil bir manzaranın tadını çıkarmanızı sağlar.

Yoncaya taban gübresi atılır mı?

Sağlıklı yonca ve yüksek verim için fosfor ve potasyum eksikliklerini gidermek çok önemlidir. Yoncanın gübrelenmesi farklı aşamalarda gerçekleşir. Temel gübre ekimden önce ve genellikle ekimle aynı anda uygulanır.

Yoncaya Dap gübresi ne zaman atılır?

Yonca gübrelemesinde kullanılan DAP gübresi veya 18 46, %18 azot ve %46 fosfor içermekte olup, yonca ekiminden önce, yılsonunda ve kış başlangıcında kullanılmaktadır.

Yonca büyümesi için ne yapmalı?

Yonca genel olarak kuraklığa dayanıklı olsa da, yüksek verim elde etmek için belirli bir nem oranına ihtiyaç duyar. Toprak nem oranı genellikle %50’nin altına düşmemelidir. Gelişim süreci boyunca, toprak kuruduğunda sulama sel veya yağmurlama sistemleriyle sağlanabilir.

1 balya yonca kaç kg gelir?

Balya ağırlığı 25 ile 30 kg arasındadır. KALİTELİ BİR YONCA BALYA SADECE KALİTELİ YONCADAN YAPILIR. KALİTELİ BİR YONCA SADECE BİZİM İÇİN ÖNEMLİDİR.

Yoncaya ot ilacı ne zaman atılır?

125 ml/gün. Yoncanın 10-12. yaprak döneminde uygulanır.

Yonca bitkisi hangi gübreyi sever?

Yonca yetiştiriciliğinde gübreleme yöntemi: Ekim sırasında dekara 2-3 kg azot ve 15-20 kg potasyum verilmelidir. Yonca bitkileri büyük miktarda fosfor gerektirir. Yeterli fosfor yoksa yoncanın kök sistemi çok zayıf kalır. Fosfor, yoncada yüksek kaliteli ürün elde edilmesini sağlar.

Yonca neden sararır?

Bitkiler çok fazla veya çok az ışık alırlarsa sarı yapraklar da geliştirebilirler. Gölge sevenlerin yaprakları, güneşli bir yerde yaşamaya zorlanırlarsa yavaş yavaş sararır.

Yonca besi sonunda neden verilmez?

Yaşlandıkça protein ihtiyaçları azalır ve enerji ihtiyaçları artar. Besi döneminin sonunda diyetleri neredeyse tamamen tahıl yeminden oluşur, bu nedenle yoncaya olan ihtiyaçları azalır. Bu nedenle genç hayvanlarınıza yüksek kaliteli yonca ve yonca otu verebilirsiniz.

Yoncaya Dap gübresi ne zaman atılır?

Yonca gübrelemesinde kullanılan DAP gübresi veya 18 46, %18 azot ve %46 fosfor içermekte olup, yonca ekiminden önce, yılsonunda ve kış başlangıcında kullanılmaktadır.

18-46 gübre ne zaman atılır?

Çiçeklenmeyi sağlayarak tane ve meyve tutumunu artırır. Fosfor eksikliğinde ürün miktarında ve kalitesinde azalma olur. Ekim/dikimden önce veya ekim/dikim sırasında tohuma veya kök derinliğine uygulanmalıdır.

En iyi yaprak gübresi hangisi?

İtalya’da üretilen MEGAFLOR, %100 hızlı çözünebilirliği ve saflığı nedeniyle dünyanın en iyi yaprak gübresi olarak kabul edilir ve ağır metaller, klor ve kireç içermez.

Yoncaya azot verilir mi?

Gübreleme Yonca bir baklagil olduğundan ekim yılı dışında azotlu gübre uygulanmaz. Toprakta bulunan azot da dahil olmak üzere uygulanacak azot miktarı dekara yaklaşık 4 kg’dır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Talebe Escort